atexsolutions - Process Safety

Contact Info

 • 15o χλμ. Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου
  Τ.Θ. 60666
  Τ.Κ. 57001
  Θέρμη-Θεσσαλονίκη
 • +30 2310424167
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ

 

Κίνδυνοι από υπέρ-πιέσεις

Η ύπαρξη συνθηκών υπερπίεσεως και κενού, είναι χαρακτηριστικά σχεδόν σε κάθε διαδικασία παραγωγής. Σε περίπτωση που η πίεση υπερβεί ή πέσει κάτω από συγκεκριμένα όρια, οι επιπτώσεις για μια εργοστασιακή εγκατάσταση μπορεί να είναι σημαντικές. Οι συνέπειες μπορεί να είναι διακοπή της παραγωγής και οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις. Για το λόγο αυτό ένα αξιόπιστο και γρήγορο σύστημα εκτόνωσης πίεσης, είναι απαραίτητο, ώστε να προστατεύσει την εγκατάσταση, σε περιπτώσεις που η πίεση υπερβεί ή πέσει κάτω από τα καθορισμένα όρια.

Τι είναι ένας διαρρηγνυόμενος δίσκος/πάνελ?

Οι διαρρηγνυόμενοι δίσκοι είναι μη-επανακλειόμενες συσκευές ασφαλείας με επακριβώς καθορισμένα σημεία διάρρηξης. Αντιδρούν ακαριαία σε πίεση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να υλοποιήσουν την εκτόνωση πίεσης σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών. Προστατεύουν τις εγκαταστάσεις, τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τα μηχανήματα από τους κινδύνους που προκύπτουν από υπερβολικές υπερπιέσεις ή υποπιέσεις σε μια διεργασία. Οι διαρρηγνυόμενοι δίσκοι ήταν αρχικά μια πολύ απλή λύση. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, ο σχεδιασμός τους έχει εξελιχθεί σημαντικά ώστε να ανταποκρίνονται τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις, όπως τις περιοδικές πιέσεις, υψηλότερες θερμοκρασίες διεργασιών και τον αυξανόμενο ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των διαρρηγνυόμενων δίσκων σε σχέση με τα ηλεκτρονικά ή πνευματικά συστήματα ασφαλείας είναι η αξιοπιστία – αυτό είναι που τους καθιστά το ποιο σημαντικό σύστημα ασφαλείας από αστοχία σε βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Τα πλεονεκτηματα των διαρρηγνυομενων δισκων

 • Άμεση απόκριση – κανένα άλλο σύστημα δεν αντιδρά γρηγορότερα από ένα διαρρηγνυόμενο δίσκο. Η υπερβολική υπερπίεση και υποπίεση εκτονώνεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.
 • Ολοκληρωτική διάρρηξη για την εκτόνωση της πίεσης – όλη η διατομή χρησιμοποιείται για τη γρήγορη και ασφαλή εκτόνωση.
 • Στεγάνωση – δεν επιτρέπει τη διαρροή υλικού κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας και κατά συνέπεια μειώνει το κόστος και τα προβλήματα που συνδέονται με τέτοιες απώλειες.
 • Οικονομική λύση – σημαντική εξοικονόμηση κόστους σε σύγκριση με άλλα συστήματα ασφαλείας εκτόνωσης πίεσης.
 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή ενός διαρρηγνυόμενου δίσκου?

Οι αξιόπιστοι και οικονομικά-αποδοτικοι διαρρηγνυόμενοι δίσκοι της REMBE® δεν είναι “τυποποιημένα προϊόντα”. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας πάντα τους προσαρμόζει ώστε να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας των δικών σας διαδικασιών.

*Λαμβάνουμε υπόψη ένα ευρύ φάσμα παραμέτρων ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε διαρρηγνυόμενος δίσκος θα λειτουργήσει άψογα.

 • Τα στοιχεία της βιομηχανίας που θα προστατευτεί
 • Το υλικό της διεργασίας
 • Την πίεση κανονικής λειτουργίας
 • Αναρροφήσεις/Κενό/Περιοδικότητες
 • Την πίεση διάρρηξης
 • Την θερμοκρασία διάρρηξης
 • Τις ονομαστικές διαστάσεις που απαιτούνται
 • Τη ροή μάζας κατά την εκτόνωση

 

Επικοινωνήστε μαζί μας - θα χαρούμε να σας παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τον καταλληλότερο διαρρηγνυόμενο δίσκο για τη διαδικασία σας. Κατ’ αποκλειστικότητα, λεπτομερώς και συνεκτιμώντας όλες τις σχετικές παραμέτρους.

 

Διαρρηγνυόμενοι δίσκοι από τη REMBE® 


Οι διαρρηγνυόμενοι δίσκοι της REMBE® είναι υψηλής ακρίβειας συσκευές ασφαλείας κατασκευασμένοι με βάση την αιχμή της τεχνολογίας. Παράγονται ένας προς έναν και ελέγχονται για κάθε εφαρμογή. Όταν η πίεση φθάνει σε ένα προκαθορισμένο όριο ο δίσκος διαρρηγνύεται και ανοίγει για να γίνει η εκτόνωση του συστήματος. Οι διαρρηγνυόμενοι δίσκοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως πρωτογενείς είτε ως δευτερογενείς συσκευές εκτόνωσης. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με βαλβίδες ασφαλείας. Το πλεονέκτημα σε αυτή την υλοποίηση είναι ότι η βαλβίδα προστατεύεται από επιμολύνσεις που οφείλονται στο προϊόν της διεργασίας ή από διαβρώσεις. Αυτό είναι συχνά μια ελκυστική και οικονομικά αποδοτική επιλογή.

Όλοι οι δίσκοι της REMBE® κατασκευάζονται στη Γερμανία και είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα με την ντιρεκτίβα Pressure Equipment Directive (PED – 2014/68/ΕΕ) καθώς και όλα τα ευρέως αναγνωρισμένα και κατά-τομείς διεθνείς κανονισμούς και πρότυπα. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τα ASME Sec. VIII, Div. 1, China Manufacture License, KOSHA (South Korea), GOST TP TC (Customs Union).

 

Downloads

brochure process safety atex

Brochure Process Safety